Fjellturer på Helgeland

Eventyrlige Helgelandske fjellturer

Bruk Offersøy camping som base og opplev noen av Norges mest populære fjelltopper. Vi ligger kun noen kilometer fra fjellkjeden «De Syv Søstre». De 7 toppene er er godt merket, og de sprekeste gjør alle på en dag. Men «søstrene» er bare en av veldig mange turmuligheter rundt Sandnessjøen og Brønnøysund. Fjelltopper som Rødøyløva på Rødøy, Trollvasstind på Vega, og ikke minst Torghatten rett sør for Brønnøysund er kjente for mange.

Noen konkrete turforslag:

Turforslag: De Syv Søstre

Fra Offersøy camping er det ca 20 km til parkeringa for oppstigning til den sydligste av De Syv Søstre. Kjører/sykler du litt videre kommer du til parkeringen ved Markvoll som er utgangspunkt for toppene Skjæringen og Tvillingene. I dette turforslaget kan en med andre ord ta 3 topper på en dag.

Gå til turforslag

Dønnamannen – med nesen i været

Et lite øyhopp ut i havet ligger Dønna, og det er ikke vanskelig å få øya på Dønnmannens karakteristiske profil der han ligger med nesa i været. Fra Offersøy er det ca 20 km til ferga over fra Søvik over til Herøy (en kan også ta ferga fra Sandnessjøen over til Bjørn på Dønna), og ytterligere 15-20 km til 2 av utgangspunktene for fjellturen. Minner om at Dønnmannen er for den turvante, og de som tåler høyde og luftige partier godt !

Gå til turforslag. 

Foto: Erlend Haarberg. Dønnamannen er en av de flotteste toppturene på Helgeland.